Asiakkaiden kokemuksia Tussitaikureista

Millaista videon tekeminen Tussitaikurien kanssa on? Mitä hyötyä videon tekemisestä oli? Saavuttiko video sille asetetut tavoitteet? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin osaavat parhaiten vastata Tussitaikurien asiakkaat.

Tampereen kaupungin perusopetuksen kokemuksia Tussitaikureista

Tampereen kaupungin perusopetuksen palveluryhmän vastuulla on perusopetuksen järjestäminen kaikille tamperelaisille.

Tussitaikurit on tehnyt Tampereen kaupungin perusoptetukselle jo kymmenen piirrosvideota. Videoiden aiheet ovat liittyneet muun muassa liikkumiseen kouluajalla, kielten opiskeluun, varhaiskasvatukseen ja etäopetuksen järjestämiseen poikkeusoloissa.

”Ajatus piirrosvideosta lähti siitä, että mietimme, mikä olisi aikaa kestävä, laadukas ja visuaalinen tapa viestiä”, toteaa Tampereen kaupungin perusopetusjohtaja Kristiina Järvelä videolla.

Tampereen kaupungin perusopetusjohtaja Kristiina Järvelä kertoo kokemuksistaan.

Lupa liikkua Jo joutui armas aika

”Heti ensimmäiseltä videolta jäi erityisesti mieleen se, kuinka lyhyessä ajassa Tussitaikurit sai koottua meidän keskeisimmät ajatukset. Asiantuntemus ja prosessin sujuvuus tekivät vaikutuksen heti alussa”, Kristiina Järvelä kiittelee.

Suomen Setlementtiliiton kokemuksia Tussitaikureista

Suomen Setlementtiliitto ry on yksi Suomen vanhimmista kansalaisjärjestöistä. Se tekee laajasti sosiaalityötä, yhteisötyötä ja sivistystyötä tekevä järjestö.

Settlementtiliitossa oli yritetty jo pitkään puristaa järjestön yli satavuotinen historia hissipuheeksi, mutta tehtävä oli alkanut tuntua lähes mahdottomalta.

”Sitten kun Tussitaikurit tulivat mukaan, he saivat tehtyä sen, ja se riemastutti meitä, sillä koimme että nyt se on saatu sanottua lyhyesti, mutta siitä huolimatta kaikki tärkeä on mukana”, kiittelee Suomen Setlementtiliiton toimitusjohtaja Pentti Lemmetyinen videolla.

”Meille syntyi käsitys, että tässä ollaan tekemisissä sellaisten ammattilaisten kanssa, jotka ihan aidosti haluavat ymmärtää mitä me haluamme sanoa, mitä me teemme ja mikä on meidän tarpeemme”, toteaa Pentti Lemmetyinen.

Suomen Setlementtiliiton toimitusjohtaja Pentti Lemmetyinen kertoo kokemuksistaan.

Historiikki Mitä setlementit tekevät?

”Olemme hyödyntäneet molempia videoita todella paljon. Ne on jaettu meidän somekanavissa, meidän tapahtumissa, jokaisen setlementin kotisivuilla. Tähän prosessiin käytetty aika ja raha oli ehdottomasti sen arvoista”, Pentti Lemmetyinen päättää.

Vestellin kokemuksia Tussitaikureista

Vestelli valmistaa jätevesijärjestelmiä haja-asutusalueiden asukkaille. Asiakkaita ovat pääasiassa omakotitalojen ja mökkien omistajat.

Vestellin ensimmäisellä piirrosvideolla kerrottiin jätevesilainsäädännön muutoksesta. Haasteena oli selittää yksinkertaisella ja helposti ymmärrettävällä tavalla uusi jätevesilainsäädäntö, joka on melko monimutkainen kokonaisuus. Toinen piirrosvideo tehtiin Vestellin Biopuhdistajan toiminnasta.

”Ei tullut ihan sitä mitä oltiin ajateltu, vaan paljon parempi”, toteaa Vestelli Oy:n toimitusjohtaja Joona Linna videolla. ”Se että piirrettiin samaan aikaan kuin kerrottiin hyvin tiivistettyä viestiä toimi poikkeuksellisen hyvin.”

Vestellin toimitusjohtaja Joona Linna kertoo kokemuksistaan.

Jätevesilain muutokset Biopuhdistaja

”Erityiskiitosta Tussitaikureille täytyy antaa selkeästä prosessista, jolla piirrosvideoita tehdään. Videoita tehdään suunnitellusti ja kaikella tekemisellä on selvä järjestys, mikä näkyy myös lopputuloksessa. Minut yllätti täysin se, kuinka pieniä toimenpiteitä meidän puolelta vaadittiin siihen, että videon tekeminen meni hienosti eteenpäin”, Joona Linna kehuu.


Suomen Syöpäyhdistyksen kokemuksia Tussitaikureista

Suomen Syöpäyhdistys ry tekee kahdentoista jäsenjärjestönsä kautta terveyttä edistävää viestintää kaikille suomalaisille. Tehdyt videot käsittelivät syöpäseulontaa sekä syöpärekisteriä ja syöpäilmoituksen tekemistä.

”Monesti syöpään liittyvät asiat eivät ole kovin helppoja kuvittaa, mutta tussivideo on hyvä ratkaisu siihen. Voi käsitellä kivalla tavalla pelkoja ja tunteita, jotka niihin asioihin littyy”, kuvailee viestinnän asiantuntijana Suomen Syöpäyhdistyksessä toimiva Sami Ruokangas.

Ruokangas kehuu Tussitaikurien tapaa työstää videot yhdessä asiakkaiden kanssa ideoiden. Erityisesti miellyttää Tussitaikurien tapa tarjota vaihtoehtoja, joista valita.

”On päästy itse vaikuttamaan. Ei ole mennyt niin että Tussitaikurit olisi määrännyt, että nyt tämä on tällainen, ja sitten se olisi joko hylätty tai hyväksytty, vaan se on ollut aitoa yhteistyötä.”

Viestinnän asiantuntija Sami Ruokangas Suomen Syöpäyhdistyksestä kertoo kokemuksistaan.

Syöpäseulonta Syöpäilmoitus

”Kyllä ollaan oltu tyytyväisiä myös videon lopputulokseen kaikissa näissä yhteistyötapauksissa. Videot on levinneet hyvin sosiaalisessa mediassa ja saaneet katsojia toivotulla tavalla. Voin suositella tällä perusteella mitä Tussitaikureista on kokemusta”, Sami Ruokangas kehuu.

Tussitaikurien asiakaskokemusvideot on toteuttanut läheinen kumppanimme Videotiiviste Oy.

Asiakkaitamme

Ota yhteyttä

Puhelinnumero: 050 371 2767
Sähköposti: tiedustelut@tussitaikurit.fi

Jos olet kiinnostunut videon tekemisestä, lähetä meille yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella. Voit myös soittaa tai lähettää suoraan sähköpostia. Puhelimeen vastaa myyntipäällikkömme Krista Engström.

Tietosuojaseloste