Piirrosvideo on ykkönen

Videot ovat tunnetusti tehokas tapa viestiä. Mutta miksi juuri piirrosvideo erottuu edukseen videoiden maailmassa?

Ota yhteyttä Katso video

Miksi piirrosvideo erottuu edukseen?

Piirrosvideo erottuu mediatulvasta selkeydellään. Kuvituksen, tekstin ja puheen yhteistyöllä monimutkaiset ja abstraktitkin asiat saadaan kerrottua yksinkertaisella ja mieleenpainuvalla tavalla. Piirrosvideo on myös tiivis kerronnan tapa: lyhyelläkin videolla saadaan kerrottua paljon, kun puheen lisäksi myös piirroksia käytetään viestin välittämiseen.

Moni tärkeä asia on valitettavasti kuolettavan tylsä, mutta piirrosvideo on hyvä lääke myös tähän. Tekstin ja kuvan leikittelevä huumori ja hauskat vertauskuvat auttavat pitämään katsojan mielenkiinnon yllä videon loppuun asti, vaikka aiheena olisi Saharaakin kuivempi juttu.

Katso kolme lyhyttä tarinaa siitä, miten erilaiset tahot voivat hyötyä piirrosvideosta

Tutkitusti toimiva

Piirrosvideon vaikuttavuutta on myös tutkittu. Väestörekisterikeskus teki kokeilun, jossa piirrosvideo ja sitä tukeva verkkosisältö nousi kuudesta vaihtoedosta parhaaksi tavaksi viestiä lainsäädännöstä. Professori Richard Wisemanin tutkimus puolestaan paljasti, että piirrosvideosta jää jopa 15 % enemmän faktoja mieleen kuin perinteisestä puhuva pää -videosta. Piirrosvideo on saman tutkimuksen mukaan myös viihdyttävämpi ja katsojat jakavat sen todennäköisemmin.

Piirrosvideon hyödyt asiakkaidemme sanoin

”Piirrosvideo havainnollistaa asiakkaalle nopeasti tuotteen idean. Video toimii niin verkkosivuilla kuin myyjien työvälineenä kentälläkin. Myös Molokin brändi näkyy videoilla hyvin.”

– Mira Oravamäki, viestintäsuunnittelija, Molok Oy

”Videolla sanotaan lyhyesti ja ytimekkäästi sama asia, mitä me itse puhuisimme puoli tuntia. Tässä paketoidaan OLKA-toiminta taidokkaasti, lyhyesti ja ymmärrettävästi. Laadukas video viestii myös toiminnan laadusta.”

– Anu Toija, asiantuntija, EJY ry

”Piirrosvideo on toimiva tapa kertoa uudesta ja haastavasta konseptista tiiviillä ja yksinkertaisella tavalla.”

– Kari Paananen, partner, Bridge Impact Oy

”Piirrosvideo on todella monikäyttöinen. Olemme käyttäneet videota Youtubessa, nettisivuilla ja somekanavissa sekä messuilla ja muissa livetilanteissa. Videolle luodut hahmot on jääneet elämään ja kuvia on hyödynnetty monipuolisesti viestinnässä.”

– Outi Koskinen, viestintäsuunnittelija, Ulkoministeriö

Ota yhteyttä

Puhelinnumero: 050 371 2767
Sähköposti: tiedustelut@tussitaikurit.fi

Jos olet kiinnostunut videon tekemisestä, lähetä meille yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella. Voit myös soittaa tai lähettää suoraan sähköpostia. Puhelimeen vastaa myyntipäällikkömme Krista Engström.

Tietosuojaseloste