Somevideot – kanavaan sopivasti

Joskus tarvitaan napakoita videoita sosiaalisen median kiivastahtiseen viestintään. Siksi videosta kannattaa tehdä myös lyhyitä versioita kanavaan sopivalla kuvasuhteella.

Pyydä tarjous

Leikataan siitä lyhyempi

Eri kanavissa toimivat erilaiset videot. Esimerkiksi Instagramissa videon pituus on rajattu 60 sekuntiin, ja Youtubessa taasen usein käytetyn bumper ad -mainoksen pituus on vain 6 sekuntia. Usein sanottavaa on kuitenkin enemmän kuin mitä lyhyelle videolle mahtuu. Silloin hyvä ratkaisu on leikata pidemmästä piirrosvideosta lyhyempiä versioita. Pitkää videota kannattaa käyttää siellä missä se toimii, ja lyhyillä videoilla tavoitetaan yleisöt niissä kanavissa, joissa videon lyhyt kesto on valttia.

Facebookissa ja Twitterissa pituusrajoitukset eivät tule niin helposti vastaan. Näissäkin kanavissa on hyvä käyttää pitkän videon ohella myös lyhyitä videoita. Ne toimivat nasevina postauksina, jotka herättävät katsojan kiinnostuksen. Yksi tapa jakaa videota onkin postata esimerkiksi Facebookiin lyhyt teaser-tyyppinen versio videosta, ja samalla linkata videon pidempään versioon. SIlloin pidemmän videon jakelukanava voi hyvin olla esimerkiksi YouTube.

Pidemmissä videoissa leveä kuvasuhde 16:9 on edelleen valttia, sillä se vastaa ihmisen näkökentän muotoa. Sitä kannattaa käyttää, kun halutaan, että ihminen uppoutuu videoon aivan pientä hetkeä pidemmäksi ajaksi. Lyhyissä videoissa kannattaa kuitenkin harkita kanavakohtaisesti neliön muotoista tai jopa pystyssä olevaa kuvasuhdetta.

Kysy lisää

Suunnittelemalla hyvä tulee

Aikomus tehdä piirrosvideosta lyhyitä leikkausversioita on hyvä olla tiedossa heti kun videota aletaan suunnitella yhdessä Tussitaikurien kanssa. Tällöin tekeminen voidaan alusta alkaen suunnitella siten, että videosta voidaan leikata lyhyitä versioita ja tarvittaessa käyttää niissä eri kuvasuhdetta.

On myös mahdollista suunnitella lyhyet somevideot siten, että ne hyödyntävät alkuperäisen videon maeriaalin lisäksi myös vartavasten lyhyttä versiota varten tehtyjä piirroksia. Myös puheessa voi olla kokonaan uutta sisältöä, tai sama sisältö voidaan puhua nopeampaan tahtiin. Mahdollisuudet ovat rajattomat, kunhan suunnittelu aloitetaan heti projektin alussa!

Kysy lisää

Sometaikurit auttaa videon levittämisessä

Tussitaikurien läheinen kumppani Sometaikurit auttaa videon levittämisessä eri sosiaalisen median kanavissa. Sometaikureiden kanssa yhteistyön voi luvata olevan helppoa, sillä Sometaikurit hyödyntää Tussitaikurien monen vuoden oppeja tehokkaasta prosessista ja asiakaslähtöisestä toiminnasta. Sometaikureilla on Tussitaikureista tuttu tyytyväisyystakuu ja sopimuksen irtisanomisaika on yksi sekunti.

”Heti alkumetreillä kävi selväksi, että Sometaikurit on oikea valinta sosiaalisessa mediassa tapahtuvan digimarkkinoinnin yhteistyökumppaniksi. Mistään muualta emme ole saaneet yhtä perusteellista ja huolellista sekä asiakasta kuuntelevaa palvelua.”

Ota yhteyttä

Puhelinnumero: 050 371 2767
Sähköposti: tiedustelut@tussitaikurit.fi

Jos olet kiinnostunut videon tekemisestä, lähetä meille yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella. Voit myös soittaa tai lähettää suoraan sähköpostia. Puhelimeen vastaa myyntipäällikkömme Krista Engström.

Tietosuojaseloste