Tiedeviestintä – kerro tutkimustuloksista

Ymmärtääkö isoisäsi mitä sinä tutkit? Entä se kuuluisa suuri yleisö, poliitikot tai tutkimuksen rahoittajat? Piirrosvideon avulla voit kertoa monimutkaisestakin tutkimusaiheesta helposti ymmärrettävällä tavalla parissa kolmessa minuutissa.

Pyydä tarjous

Tiedeviestintää erilaisille kohderyhmille

Tutkijat työskentelevät hyvin monimutkaisten aiheiden ja kokonaisuuksien parissa. Omaa aihetta voi olla vaikea selittää ulkopuoliselle, ja joskus jopa oma kollega näyttää kysymysmerkiltä. Tussitaikureilla on erityistä osaamista monimutkaisten asioiden selittämiseen lyhyesti ja ytimekkäästi. Myös tiedemaailma on meille tuttu, ja onpa joillakin meistä tohtorin tutkintokin.

Tiedeviestintä voi olla suunnattu esimerkiksi toisille tutkijoille, jolloin piirrosvideo kertoo tutkimustuloksista, menetelmistä tai teorioista sillä oletuksella, että katsoja on jo aiheeseen hyvin perehtynyt. Toisaalta suurelle yleisölle, poliitikoille tai vaikkapa rahoittajille tuloksista kerrotaan hyvin yleisellä tasolla.

Piirrosvideo on mainio aloitus kun tutkimusta esitellään esimerkiksi seminaarissa, tutkijatapaamisessa tai kaupunginvaltuustossa. Tiiviin ja mieleenpainuvan alustuksen jälkeen on helpompi pureutua yksityiskohtiin niin, että kaikki kuulijat ovat kartalla. Piirrosvideo on myös oiva tapa levittää tutkimustietoa esimerkiksi somessa tai verkkojulkaisuissa.

Kysy lisää

Tiedeviestinnän koulutukset

Tarjoamme tiedeviestinnän tueksi myös koulutuksia. Tiedeviestinnän koulutuksissamme hyödynnetään käytännönläheisiä kiteyttämisen, tarinallistamisen ja visualisoinnin keinoja.

lue lisää

Ota yhteyttä

Puhelinnumero: 050 371 2767
Sähköposti: tiedustelut@tussitaikurit.fi

Jos olet kiinnostunut videon tekemisestä, lähetä meille yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella. Voit myös soittaa tai lähettää suoraan sähköpostia. Puhelimeen vastaa myyntipäällikkömme Krista Engström.

Tietosuojaseloste