Piirrosvideot

Piirrosvideoilla on helppo jäsentää monimutkaisiakin asioita. Tussitaikurit toi piirrosvideot Suomeen vuonna 2012, ja nyt olemme Suomen suurin piirrosvideoiden tekijä ja ainoa yritys, joka keskittyy nimenomaan piirrosvideoihin.

Pyydä tarjous Katso video

Mitä piirrosvideot ovat?

Muistatko kun Kylli-täti kertoi lapsille satuja ja piirsi lumoavia kuvia samaan aikaan? Myös piirrosvideossa piirtäjä kuvittaa tarinaa puhujan kertomuksen tahdissa. Jatkuvasti etenevän piirroskuvan seuraaminen pitää otteessaan ja vangitsee katsojan mielenkiinnon. Yhteistä Tussitaikurien piirrosvideoille on tiiviys, selkeys ja kiinnostavuus.

Piirrosvideolle läheisiä käsitteitä ovat muun muassa selitysvideo, animaatio ja infografiikka. Joskus piirrosvideoista käytetään myös nimiä tussivideo tai valkotauluvideo (englanniksi whiteboard video tai whiteboard animation).

Nykypäivänä jokainen voi julkaista mitä vain. Keskustelu, samoin kuin viestintä, takertuu usein lillukanvarsiin. Mediaa voi olla raskas seurata, eivätkä viestit välttämättä tavoita kohderyhmiään.

Ratkaisumme ongelmaan on ajankohtainen, laadukas viestintä. Piirrosvideoiden tekeminen vaatii aikaa ja ajatustyötä – silloin valmis viesti on loppuun asti hiottu ja mietitty.

Katso videoitamme

Mihin piirrosvideo sopii?

Tiedätkö sen tilanteen, kun täytyy selittää jokin asia kynän ja paperin kanssa? Juuri niihin tilanteisiin piirrosvideo sopii.

Piirrosvideon vahvuus on monimutkaisen asian jäsentäminen loogisessa järjestyksessä. Syy-seuraussuhteiden sekä erilaisten logiikoiden, ilmiöiden ja konseptien havainnollistaminen on piirrosvideolla helppoa. Videosta tulee tiivis, helposti ymmärrettävä sekä mieleenpainuva.

Piirrosvideon kuvitus ei siis pelkästään luo tunnelmaa, vaan myös havainnollistaa puhujan kertomia asioita. Kuvitus on aina tärkeä osa katsojalle välitettävää viestiä. Kun osa viestistä kerrotaan kuvituksen avulla, ja jokainen taululle vedetty viiva on tarkasti mietitty ja puheeseen ajoitettu, saadaan lyhyeenkin piirrosvideoon mahtumaan paljon enemmän asiaa kuin muunlaisiin videoihin. Tavoitteena on, että katsoja oivaltaa piirrosvideolta jotakin uutta.

Piirrosvideon etuna animaatioon ja infografiikkaan verrattuna on myös sympaattisuus. Elävän ihmisen piirtämää tarinaa on miellyttävä seurata. Toinen erityinen piirre on älykkään huumorin käytön helppous: tärkeä ja vakavakin asia jää mieleen, kun piirtäjä leikittelee puhutun tarinan kanssa.

Piirrosvideon tehokkuutta viestintävälineenä on myös tutkittu puolueettomasti.

Pyydä tarjous

Kenelle piirrosvideoita tehdään?

Piirrosvideot sopivat kaikille, joilla on jotakin havainnollistavaa selitystä kaipaavaa kerrottavaa tai tarve viestiä jokin laaja kokonaisuus tiiviisti. Piirrosvideo toimii hyvin verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa, asiakaskäynneillä tai vaikkapa messuilla. Se on poikkeuksellisen ilmaisuvoimainen tapa viestiä, joten lyhyelläkin videolla voi viestiä monimutkaisia ja laajoja kokonaisuuksia.

Yritykset käyttävät piirrosvideoita tuotteiden ja palveluiden markkinointiin sekä yrityskuvan kirkastamiseen. Piirrosvideot sopivat erityisesti tilanteisiin, jossa tuote tai palvelu on monimutkainen tai konsepti on uusi.

Julkiset organisaatiot käyttävät piirrosvideoita muun muassa tavoitteidensa esittelyyn ja uusista toimintatavoista tai viranomaispalveluista kertomiseen. Tutkimusorganisaatiot käyttävät piirrosvideoita myös tiedeviestintään ja tieteen popularisointiin.

Yhdistykset kertovat piirrosvideoilla yhdistyksen tarkoituksesta ja palveluista sekä esittelevät hankkeidensa tavoitteita ja tuloksia. Lisäksi ne käyttävät piirrosvideoita edunvalvontaan ja jäsenhankintaan.

Suuret organisaatiot käyttävät piirrosvideoita avatakseen strategiaansa omille työntekijöilleen, sidosryhmilleen, asiakkailleen ja suurelle yleisölle. Niitä käytetään myös henkilöstön koulutukseen sekä sisäiseen viestintään esimerkiksi muutostilanteissa.

Miten sinä voisit hyötyä piirrosvideosta?

Miten piirrosvideoita tehdään?

Lyhyesti sanottuna: meillä on tussitaulu, tusseja ja kamera. Ja lisäksi pussillinen tussitaikoja.

Tapamme tehdä piirrosvideoita on koeteltu sadoissa projekteissa. Tarkasti mietitty prosessi antaa luovuuden kukkia, mutta takaa samalla videoiden valmistumisen aikataulun ja budjetin mukaisesti. Meillä aikataulu ja budjetti pitävät aina! Saamme asiakkailtamme paljon kiitosta nimenomaan hyvästä projektinhallinnasta ja prosessin selkeydestä. Meille on usein kerrottu, että videoiden tekeminen kanssamme on hauskaa.

Piirrosvideoprojekti kestää tavallisesti 5–6 viikkoa. Projektin ideointivaiheeseen kuuluu kolme tapaamista, jotka voidaan tarvittaessa pitää myös etätapaamisina. Mieluiten toki tapaamme kasvotusten, mutta joskus etäpalaveri on käytännöllisempi tapa esimerkiksi etäisyyksien tai aikataulujen takia. Ensimmäisessä ideoidaan käsikirjoitusta, toisessa lukitaan käsikirjoitus ja ideoidaan kuvitusta ja kolmannessa lukitaan kuvitus luonnospiirroksista tehdyn kuvakäsikirjoituksen perusteella.

Ideointivaiheen jälkeen piirrämme videon studiollamme. Kun video on meidän puolestamme valmis julkaistavaksi, lähetämme sen vielä viimeiselle kommenttikierrokselle. Tarvittaessa teemme vielä viimeiset muutokset ennen lopullisen videon toimittamista.

Oheinen video kertoo tarkemmin, miten Tussitaikurien piirrosvideoprojekti etenee.

Katso video piirrosvideon tekemisestä

Mitä asiakkaamme kertovat meistä?

[/section]

Mietityttääkö videon tilaaminen?

Olisiko piirrosvideo varteenotettava vaihtoehto viestisi kertomiseen, mutta et ole ihan varma mihin olet ryhtymässä? Ei huolta. Olemme laatineet esitteen, jossa vastaamme mahdollisiin kysymyksiisi ja kerromme, mitä piirrosvideon tilaaminen sinulta vaatii.

Tyytyväisyystakuu

Tarkkaan mietityn prosessimme ansiosta luotamme jokaisen videoprojektimme valmistuvan aikataulussaan siten, että tilaaja on täysin tyytyväinen lopputulokseen. Siksi kaikissa projekteissamme on tyytyväisyystakuu: jos et ole tyytyväinen työhömme, voit missä tahansa projektin vaiheessa perua toteutuksen ilman maksuvelvollisuutta.

Pyydä tarjous

Miksi piirrosvideo tehdään
kuudessa viikossa?

Saavutettavuus

Tussitaikurien videot tehdään saavutettaviksi. Videoiden puhe ja äänimaailma tekstitetään aina saavutettavuusvaatimusten mukaisesti, ja lisäksi teemme tarvittaessa videosta tekstivastineen, tai lisäämme siihen kuvailutulkkauksen puheena tai viittomakielisen tulkkauksen.

Lain mukainen saavutettavuusvaatimus koskee mm. viranomaisia ja julkisoikeudellisia laitoksia sekä yrityksiä, yhdistyksiä ja säätiöitä silloin kun videota rahoittaa viranomaistaho vähintään 50 % osuudella.

Pyydä tarjous

Innoittajamme

Olemme saaneet innoituksemme Kylli-tädiltä, joka toi Suomeen elävään piirtämiseen perustuvan tarinankerronnan taiteen. Hän raivasi tietä taiteen ja tarinankerronnan saralla, jättäen Ylen ohjelmissa jälkensä lukemattomien suomalaisten mieliin. Kiitos, Kylli Koski. Toivottavasti pystymme kantamaan soihtuasi eteenpäin arvokkaasti.

Selitysvideot

Tuntuuko siltä, että piirrosvideo vastaa erinomaisesti tarpeeseesi, mutta et syystä tai toisesta voi tai halua toteuttaa tussilla piirrettyä videota? Ei huolta! Meillä on läheinen kumppani juuri tätä varten: Videotiiviste Oy toteuttaa selitysvideot esimerkiksi erilaisina animaatioina tai lyhyenä elokuvana.

Tutustu vaihtoehtoihin osoitteessa videotiiviste.fi.

Ota yhteyttä

Puhelinnumero: 050 371 2767

Sähköposti: tiedustelut@tussitaikurit.fi

Jos olet kiinnostunut videon tekemisestä, lähetä meille yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella. Voit myös soittaa tai lähettää suoraan sähköpostia. Puhelimeen vastaa myyntipäällikkömme Krista Engström.

Tietosuojaseloste