Mihin kaikkeen videota voi käyttää?

Video kertoo asiasi havainnollistavalla ja viihdyttävällä tavalla. Video on tehokas viestintäväline, joka taipuu moneen eri tarpeeseen – erityisesti piirrettynä.

Katso videoiden viisi käyttötapaa Esimerkkejä toteutuksista

Video on tehokas viestintäväline

Videolla tarina kietoutuu kuviin, ja tempaa katsojan nopeasti mukaansa. Hyvin tehty video vangitsee katsojan mielenkiinnon heti alkumetreillä, ja pitää otteessaan loppuun asti.

Videon avulla on helppo tiivistää ja jäsentää monimutkaisiakin asioita. Siksi videota kannattaa hyödyntää erityisesti silloin, kun tavoitteena on saada katsoja oivaltamaan jotain uutta.

Kerro asiasi kahdessa minuutissa piirrosvideon avulla

Videoiden viisi eri käyttötapaa

1. Yritysesittelyt

Persoonallinen ja ihmisläheinen yritysesittelyvideo on erinomainen tapa kertoa yrityksesi tarinasta ja tavoitteista. Mikä on teidän yrityksenne ydin ja perusta? Yritysvideon avulla voit lähestyä esimerkiksi asiakkaita, sidosryhmiä tai rahoittajia. Laadukas video vetoaa ja herättää luottamusta katsojassa.

2. Tuote- ja palveluvideot

Videon avulla voit esitellä tuotteita ja palveluja ymmärrettävällä ja mieleenpainuvalla tavalla. Videolla käydään havainnollistaen läpi tuotteen tai palvelun hyödyt asiakkaalle. Huolella toteutettu video tuottaa ahaa-elämyksiä, varsinkin jos kyseessä on täysin uudenlainen tuote, palvelu tai konsepti. Laadukas video viestii myös tuotteen laadusta.

3. Sisäinen viestintä

Miten viestiä esimerkiksi organisaatiouudistuksesta, tietoturvakäytännöistä tai uudesta palkitsemisen mallista? Sisäistä viestintää on helppo rikastaa videoiden avulla. Videon avulla viesti saadaan välitettyä koko organisaatiolle yhdenmukaisella tavalla, ja samalla henkilöstöä voidaan oivalluttaa ja motivoida toimimaan yhteisen tavoitteen eteen.

4. Hankeviestintä

Hankkeissa on syytä panostaa viestintään, jotta hankeaikana tehty työ jäisi elämään myös loppuseminaarin jälkeen. Hankkeet voivat kuitenkin olla monimutkaisia – ja joskus valitettavasti myös hieman tylsiä. Jotta ihmiset kiinnostuisivat hankkeen tavoitteesta ja tuloksista, kannattaa viestinnän apuna käyttää videota.

5. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen

Vaikuttamisen ytimessä on ymmärryksen lisääminen, hyvin suunniteltu video on siihen erityisen hyvä väline. Videon avulla voidaan johdatella kohderyhmät sisään aiheeseen ja kertoa ydinkohdat mieleenpainuvalla tavalla – ihmiseltä ihmiselle. Videota voidaan käyttää myös tiedottamiseen tai keskustelun herättämiseen.

Mistä tiedän, millainen video sopii mihinkin kanavaan?

Kun kohdeyleisö on tunnistettu, pystytään valitsemaan videon levittämiseen sopivimmat kanavat, luomaan eri kanaviin sopivaa sisältöä ja huomioimaan eri kanavien erityispiirteet. Parin minuutin mittainen video toimii erinomaisesti esimerkiksi tapahtumissa, osana koulutusta ja nettisivuilla. Videosta kannattaa usein tehdä myös muutama lyhyempi versio valittuihin sosiaalisen median kanaviin, joissa tiiviimpi video on tarpeen.

Videot tehdään aina valittuihin kanaviin sopivilla kuvasuhteilla. Pidemmissä videoissa leveä kuvasuhde on edelleen valttia, sillä se vastaa ihmisen näkökentän muotoa. Lyhyissä videoissa, joita usein katsotaan puhelimen näytöltä, voidaan hyödyntää kanavakohtaisesti sopivaa kuvasuhdetta.

Kun haluat tilata videon, sinun ei tarvitse vielä miettiä sen tarkemmin kanavia tai kuvasuhteita – riittää, että sinulla on mielessäsi videon aihe ja tarkoitus, miksi video tehdään. Avoimet kysymykset ratkomme yhdessä matkan varrella.

Mihin kaikkeen videota voi käyttää?

Olipa tavoitteenasi sitten brändiviestintä tai vaikkapa hankkeen tai uuden palvelun esittely, video on oiva keino kaapata katsojan huomio. Haluatko nähdä esimerkkejä siitä, miten videota on hyödynnetty onnistuneesti osana viestintää?

Jättämällä yhteystietosi saat lisätietoja tuotteistamme, ja pääset katsomaan asiakkaillemme toteutettuja videoita. Samalla voit tutustua asiakkaidemme kommentteihin siitä, millainen kokemus videon tekeminen heille oli.