Videot järjestöviestinnässä

Katso miten Neuroliitto, FinFami, Liikunnan aluejärjestöt, Nytkis ja Tukena-säätiö selkiyttivät viestintäänsä videolla.

Tästä suoraan videoihin!

Piirrosvideo on tehokas viestintäväline

Piirrosvideolla tarina kietoutuu kuviin, ja tempaa katsojan nopeasti mukaansa. Hyvin tehty video vangitsee katsojan mielenkiinnon heti alkumetreillä, ja pitää otteessaan loppuun asti.

Piirrosvideon avulla on helppo tiivistää ja jäsentää monimutkaisiakin asioita. Siksi videota kannattaa hyödyntää erityisesti silloin, kun tavoitteena on saada katsoja oivaltamaan jotain uutta.

Kerro asiasi kahdessa minuutissa piirrosvideon avulla

Mistä tiedän, millainen video sopii mihinkin kanavaan?

Ensimmäinen askel on päättää mikä on se ryhmä, jota viestinnällä tavoitellaan. Halutaanko tehdä vaikuttamisviestintää päättäjille tai äänestäjille, vai ehkä kutsua uusia jäseniä toiminan piiriin? Kun viestinnän kohdeyleisö on tunnistettu, pystytään valitsemaan videon levittämiseen sopivimmat kanavat, luomaan eri kanaviin sopivaa sisältöä ja huomioimaan eri kanavien erityispiirteet. Parin minuutin mittainen video toimii erinomaisesti esimerkiksi tapahtumissa, osana koulutusmateriaaleja ja nettisivuilla. Videosta kannattaa usein tehdä myös muutama lyhyempi versio valittuihin sosiaalisen median kanaviin, joissa tiiviimpi video on tarpeen.

Videon kuvasuhde valitaan käyttötavan mukaan. Videot tehdään aina valittuihin kanaviin sopivilla kuvasuhteilla. Pidemmissä videoissa leveä kuvasuhde on edelleen valttia, sillä niitä katsotaan useimmin myös isoilta näytöiltä. Lyhyissä videoissa, joihin törmätään usein sattumalta mobiililaitteen ruudulta osana sosiaalisen median uutisvirtaa, voidaan hyödyntää kanavakohtaisesti sopivaa kuvasuhdetta.

Tussitaikurien kanssa sinun ei tarvitse ennalta miettiä sen tarkemmin kanavia tai kuvasuhteita – riittää, että sinulla on mielessäsi videon aihe ja tarkoitus, miksi video tehdään. Avoimet kysymykset ratkomme yhdessä matkan varrella.

Katso viisi esimerkkivideota

Jätä yhteystietosi ja pääset heti katsomaan miten järjestöt ovat hyödyntäneet tehokkaasti videoita viestinnässään.