Selätä viestintähaasteet piirrosvideolla

Piirrosvideosta on moneksi, ja yksinkertaisen ulkoasun alla piilee viestintätilanteiden monitaituri.

Ota yhteyttä Katso video

Miksi piirrosvideo erottuu edukseen?

Piirrosvideosta on moneksi, ja yksinkertaisen ulkoasun alla piilee viestintätilanteiden monitaituri. Kuvituksen, tekstin ja puheen yhteistyöllä monimutkaiset ja abstraktitkin asiat saadaan kerrottua ymmärrettävällä ja mieleenpainuvalla tavalla. Piirrosvideo on tehokas tapa viestiä: pariin minuuttiin saadaan sisällytettyä paljon tärkeää tietoa, ja käsityönä piirrettyä tarinaa on miellyttävä seurata. Laadukas käsityönä piirretty video on myös merkki viestin ja viestijän uskottavuudesta.

Katso miten Lassin firmassa löydettiin piirrosvideo ratkaisemaan viestintähaasteet

Viisi viestinnällistä haastetta, jotka selätät piirrosvideolla

1. Miten tehdä monimutkaisesta helposti ymmärrettävää?

Piirrosvideo on tehokas tapa viestiä. Sen avulla voidaan selittää monimutkaisia asioita ja laajoja kokonaisuuksia tiiviillä ja helposti ymmärrettävällä tavalla. Piirrosvideoiden erityinen vahvuus on syy-seuraussuhteiden sekä erilaisten logiikoiden, ilmiöiden ja konseptien jäsentäminen ja havainnollistaminen. Kuvituksen, tekstin ja puheen yhteistyöllä abstraktitkin asiat saadaan kerrottua yksinkertaisella ja mieleenpainuvalla tavalla.

2. Pitkät raportit ja selvitykset – kuka niitä lukee?

Muistatko kun Kylli-täti kertoi lapsille satuja ja piirsi lumoavia kuvia samaan aikaan? Myös piirrosvideossa piirtäjä kuvittaa tarinaa puhujan kertomuksen tahdissa. Piirtämisen ja jatkuvasti etenevän kuvan seuraaminen pitää otteessaan ja vangitsee katsojan mielenkiinnon. Piirrosvideoiden tehoa on myös tutkittu. Professori Richard Wisemanin tutkimus paljasti, että piirrosvideosta jää jopa 15 % enemmän faktoja katsojan mieleen kuin perinteisestä puhuva pää -videosta. Tiivistämällä viestin pariin tehokkaaseen minuuttiin, voit olla varma että viesti menee perille.

3. Tärkeäkin asia voi olla tylsä – ei piirrosvideolla!

Moni tärkeä asia on valitettavasti kuolettavan tylsä, mutta piirrosvideo on hyvä lääke myös tähän. Tekstin ja kuvan leikittelevä huumori ja hauskat vertauskuvat auttavat pitämään katsojan mielenkiinnon yllä videon loppuun asti, vaikka aiheena olisi Saharaakin kuivempi juttu. Piirrosvideolla tarina kietoutuu maagisesti kuviin ja tempaa katsojan mukaansa. Tiedätkö sen tunteen, kun sankari on jäämäisillään alakynteen, etkä malta laskea kirjaa kädestä tai olla katsomatta sarjan seuraavaa jaksoa? Samalla intensiteetillä voidaan kertoa kaikenlaisia viestejä, kun ne mietitään kunnolla.

4. Meneekö viesti perille?

Käsityönä piirretyt ainutlaatuiset kuvitukset, ammattipuhujat ja timantiksi hiottu käsikirjoitus tekevät Tussitaikurien piirrosvideoista miellyttäviä ja vaivattomia seurata. Piirrosvideoissa tuodaan esille vain ne asiat, jotka ovat tärkeitä viestin ymmärtämisen kannalta. Näin katsojan keskittyminen ei katkea tai ajaudu sivuraiteille. Laadukas lopputulos myös vahvistaa sekä viestin että viestijän uskottavuutta.

5. Joskus viesti on vaarassa hukkua tunteisiin

Piirrosvideo on erityisen toimiva vaihtoehto aiheissa, jotka koskettavat katsojan henkilökohtaista elämää ja joiden kohtaaminen voi olla vaikeaa. Piirrosten avulla asioista voidaan tehdä helposti lähestyttäviä, samaistuttavia ja sympaattisia. Tunteitakin herättävä asia voidaan esittää tavalla, joka auttaa keskittymään asiaan, ja piirtämällä tarinaan voidaan tuoda myös liikuttavaa iloa ja positiivisuutta.

Piirrosvideon hyödyt asiakkaidemme sanoin

”Videosta tuli parempi, kuin uskalsimme kuvitella. Yhteistyö Tussitaikureiden mukavien ihmisten kanssa oli helppoa, sujuvaa ja hauskaa. Opimme myös itse paljon – usein tekee organisaatiolle hyvää, kun ulkopuolinen taho tarkastelee tavoitteitamme tuorein silmin, esittää hyviä kysymyksiä ja ehdotuksia käsiteltävästä teemasta. Se kannustaa asiakastakin tutkimaan käsiteltävää aihetta eri näkökulmista ja auttaa löytämään asian ytimen”

– Leena Herlevi-Valtonen, Viestinnän asiantuntija, Suomen Vanhempainliitto ry

”Olin unelmoinut piirrosvideon teettämisestä Tussitaikureilla vuosien ajan. Oli mahtavan hienoa, kun vihdoin pääsin toteuttamaan tämän unelman erään työprojektin yhteydessä. Voin sanoa, että odotukseni täyttyivät, vaikka olivat huikean korkeita! Projekti oli iloinen, energinen, rento ja helppo asiakkaan näkökulmasta. Lopputulos oli huikean hieno ja video on toiminut hyvin!”

– Kirsikka Sarkeala, HRD-päällikkö, Sitowise Oy

Ota yhteyttä

Puhelinnumero: 050 371 2767
Sähköposti: tiedustelut@tussitaikurit.fi

Jos olet kiinnostunut videon tekemisestä, lähetä meille yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella. Voit myös soittaa tai lähettää suoraan sähköpostia. Puhelimeen vastaa myyntipäällikkömme Krista Engström.

Tietosuojaseloste