Tämä on tekstivastine Tussitaikurien Kolme faktaa piirrosvideon tilaamisesta -videolle. Video on toteutettu siten, että kertojan puhuessa näytetään, kun käsi kuvittaa sisältöä samanaikaisesti tussilla valkotaululle. Tässä tekstivastineessa kerrotaan ensin, mitä kertoja kertoo ja sen jälkeen kuvataan, mitä kuvaan on piirretty.

Kertoja: Kolme faktaa piirrosvideon tilaamisesta

Kuvitus: Taikurin hatusta pomppaa numero kolme, ja videon otsikko kirjoitetaan sen viereen. Hatun ympärille ilmestyy tähtiä.

Kertoja: Mietitkö, mitä piirrosvideon tekeminen tilaajaltaan vaatii? Tässä kolme taianomaista faktaa, joilla pääset alkuun:

Kuvitus: Kolme työkaveria katsovat yhdessä kiinnostuneina läppäriltä piirrosvideota. Videolla näkyy käsi, joka piirtää tussilla. Työkavereille ilmestyy yhteinen ajatuskupla, jossa on kysymysmerkki.

Kertoja: 1. Ihan pakko ei ole tietää muuta kuin videon aihe ja se, miksi video tehdään.

Kuvitus: Piirrosvideon tilalle läppärin ruudulle ilmestyy silinterihattupäinen Tussitaikurien edustaja, jolla on kaksi puhekuplaa. Ensimmäisessä lukee “aihe?” ja toisessa “miksi video tehdään?”. Työkavereiden yhteiseen ajatuskuplaan ilmestyy erilaisia mahdollista aihetta kuvaavia symboleja: salama, puu, lakikirja ja atomi.

Kertoja: Taskussa saa olla myös auki jääneitä kysymyksiä.

Kuvitus: Työkavereiden taskuihin, pöydälle ja heidän taakseen seinälle ilmestyy paperilappuja, joissa on kysymysmerkkejä. Seinällä olevia papereita on rikossarjoista tutulla tavalla yhdistetty toisiinsa punaisella langalla.

Kertoja: Timanttia syntyy, kun taikurit ja aiheen asiantuntijat käyvät jutun juonta läpi eri näkökulmista.

Kuvitus: Työkavereista on tullut Tussitaikurien asiakkaita, ja kahdelle heistä ilmestyy iso puhekupla, jonka sisällä on muhkurainen, hiomaton timantti. Puhekuplan ympärille piirretään Tussitaikureita tutkailemaan sitä eri näkökulmista. Yksi Tussitaikureista katsoo hiomatonta timanttia suurennuslasin avulla ja toinen piirtää siitä kuvaa tabletille.

Kertoja: Sitä me Taikurit teemme parhaiten, rajaamme ja fasilitoimme kunnes videon sisältö ja muoto kirkastuvat.

Kuvitus: Tussitaikurien projektinvetäjä ja asiakas seisovat kauempana ja katsovat puhekuplassa olevaa möykkyä. Projektinvetäjä mittailee sitä sormiensa läpi, ja se muuttaa muotoaan säihkyväksi timantiksi. Sitä tarkastelevat Tussitaikurit ja asiakkaat saavat ylleen aurinkolasit. Yksi Tussitaikureista ojentaa aurinkolaseja häikäistyneelle asiakkaalle.

Kertoja: 2. Tarvitset valmiuden sitoutua yhteisiin aikatauluihin sekä Tussitaikurien prosessiin.

Kuvitus: Asiakkaat ja kaksi Tussitaikuria, projektinvetäjä ja piirtäjä, ovat yhteisessä palaverissa. Heidän läppäreilleen ilmestyy yhteinen kalenteri, jossa on rukseilla merkitty kolme tapaamista. Taikurien takana on taulu, jossa kuvataan Tussitaikurien prosessia.

Kertoja: Teet päätökset vaihe vaiheelta – osallistut kolmeen palaveriin, kommentoit käsikirjoituksia, tarkistat kuvitusideat ja valitset puhujan.

Kuvitus: Asiakkaat seisovat pelilaudan aloitusruudussa, ja heidän edessään on kolmivaiheinen reitti. Pelilaudan ylle kirjoitetaan tavuttaen: Pää-tök-set. Pelilaudan kolmeen vaiheeseen kirjoitetaan jokaisen alle palaveri, sekä symboleja kuvaamaan niiden sisältöä ja palaverien välissä tapahtuvia kommentointivaiheita. Ensimmäisessä palaverissa on post it -lappuja taululla ja sen jälkeen pino käsikirjoitusluonnoksia. Toisessa palaverissa on erilaisia kuvitusideoita ja suurennuslasi, joka tutkii yhtä teksteistä. Sen jälkeen on kuvia puhujista, joista yksi on valittu videolle. Kolmannessa palaverissa on valmiin videon ikoni sekä pelilaudan lopussa hohtava timantti.

Kertoja: 3. Taikurit hoitavat taiat, eli kaiken muun.

Kuvitus: Taikurin hatusta ilmestyy käsi, joka pitelee tussia. Tussin päästä purkautuu kipinöitä, tähtiä sekä pupu, joka pitelee käsissään timanttia.

Kertoja: Taikuriporukka koostuu eri alojen korkeakoulutetuista osaajista, jotka ottavat haltuun kiperimmätkin aiheet.

Kuvitus: Taikurin hatusta ilmestyneen käden jatkeeksi piirretään projektinvetäjä, joka hymyilee ja pitää hattua ilmassa tirehtöörimäisesti. Hänen viereensä ilmestyy kaksi muuta taikuria: piirtäjä ja editoija. Videolla piirtävä käsi kopauttaa tussilla valkotaulua kuin taikasauvalla, ja kolmen hahmon ympärille ilmestyy iso joukko muita Tussitaikureita. Heidän ylleen kirjoitetaan eri aihepiirejä: yhteiskunta, tekniikka, taide, business, maailmankaikkeus, elämän tarkoitus, ym.

Kertoja: Loihdimme käsikirjoituksen, äänitämme puheen, piirrämme ja leikkaamme videon.

Kuvitus: Taikuriporukan ylle kuvataan symboleina prosessin eri vaiheet: tekstinkäsittelyohjelma ja papereita, mikrofoni äänitysstudiossa, tussi sekä tietokoneen näyttö videon editoimiseen.

Kertoja: Aikataulu ja budjetti pitävät. Luotamme prosessiimme, ja annamme tyytyväisyystakuun hymyssä suin.

Kuvitus: Projektinvetäjä ja piirtäjä heittävät ylävitoset fläppitaulun edessä, johon on kirjoitettu aikataulu, budjetti ja prosessi. Prosessin viereen piirretään pieni timantti. Fläppitaulun vieressä videon aiemmista kohdista tuttu pupu hyppää palavan tulirenkaan läpi ja huudahtaa “tyytyväisyystakuu!”

Kertoja: Yhteydenotto Tussitaikurien päämajaan ei sido mihinkään.

Kuvitus: Kolmen työkaverin porukka lähettää sähköpostia Tussitaikurien päämajaan. Linjan toisessa päässä Tussitaikurien edustaja juo kahvia tietokoneensa ääressä kuulokkeet päässään. Hänen vieressään pupu istuu tyytyväisenä taikurinhatussa ja kahvittelee. Pöydällä on myös tussi ja taikasauva.

Kertoja: Keskustelemme ensin siitä, miten piirrosvideo voi ratkaista sinun viestinnälliset tarpeesi.

Kuvitus: Taikurien edustaja soittaa takaisin, ja hän sanoo: Kertokaahan lisää! Kaikki hymyilevät.

Kertoja: Kun valitset Tussitaikurit, lopputuloksena syntyy mittatilaustyönä tehty video, joka naurattaa, koskettaa, herättelee ja selittää. Ja taikurit ovat siitä yhtä innoissaan kuin sinäkin!

Kuvitus: Tussitaikuri pitelee tussia, jonka päästä singahtaa spiraalin muodossa kasvava taikakipinä. Sen keskellä ovat innosta pomppivat asiakkaat. Pyörteeseen lisätään erilaisia symboleja: hohtava timantti, videoikoni, komedian ja tragedian naamiot, megafoni sekä kasvua kuvaava graafi. Lopuksi kuvaan lisätään pyörteen ympärille Tussitaikureita näyttämään peukkuja, hymyilemään ja hurraamaan.