Videot jäsenhankinnan tukena

Varmista, että videosi sisältö tavoittaa mahdollisimman laajan yleisön ja houkuttelee uusia jäseniä yhdistykseen tai ammattiliittoon.

Aloita näistä

1. Esittelyvideo
Luo lyhyt ja informatiivinen video, joka esittelee yhdistyksen tai ammattiliiton toimintaa, tavoitteita ja etuja. Jaa video yhdistyksen verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa ja sähköpostitse nykyisille ja potentiaalisille jäsenille.

2. Jäsentarinavideo
Kerää jäsenten tarinoita ja kokemuksia siitä, miten yhdistys tai ammattiliitto on hyötynyt heille. Luo videoita, joissa jäsenet kertovat omista kokemuksistaan ja siitä, miten jäsenyys on vaikuttanut heidän elämäänsä ja uraansa. Jaa nämä videot samoin eri kanavissa ja verkostoissa.

3. Jäsenten haastattelu kuvitettuna Tussipiirrolla
Joskus omilla kasvoilla esintyminen tuntuu kuumottavalta. Entä jos videokuvan sijaan käytettäisiinkin Tussipiirtoa?Tee piirrosvideoita, joissa haastattelet joitakin yhdistyksen tai ammattiliiton aktiivijäseniä. Kysy heiltä, miksi he liittyivät ja mitä he arvostavat jäsenyydessä. Jaa nämä videot yhdistyksen verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa ja sähköpostitse.

4. Videot osana webinaareja
Järjestä webinaareja tai livestriimejä, joissa jaat tietoa ja keskustelet aiheista, jotka ovat tärkeitä yhdistyksen tai ammattiliiton jäsenille. Mainosta tapahtumaa etukäteen sosiaalisessa mediassa, sähköpostitse ja yhdistyksen verkkosivuilla.Kun videon jakaa esimerkiksi YouTubessa, sitä voi jakaa sekä osallistujille että heille, jotka eivät päässeet mukaan.

5. Opasvideot ja vinkkisarjat
Luo videoita, joissa jaat hyödyllisiä vinkkejä ja ohjeita alan ammattilaisille tai niille, jotka ovat kiinnostuneita yhdistyksen toimialasta. Kiinnostavat videot konkretisoivat edunvalvonnan hyötyjä myös heille, jotka eivät ole vielä jäseniä. Jaa näitä videoita säännöllisesti yhdistyksen verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa ja sähköpostitse.

Kokeile myös näitä

6. Sosiaalisen median mainosvideot
Luo lyhyitä mainosvideoita, joita voit jakaa sosiaalisessa mediassa mainostaaksesi jäsenyyttä yhdistyksessä tai ammattiliitossa. Mainosta videoita sekä yhdistyksen omilla kanavilla että kohderyhmille suunnatuilla mainoskampanjoilla.

7. Video jäsenetuna
Tarjoa videoita jäsenetuna jäsenille, kuten laajempi videoarkisto alan koulutusmateriaaleista, asiantuntijahaastatteluista tai seminaaritallenteista. Jaa nämä videot vain jäsenille ja mainosta niitä jäsenyyden eduksi.

8. Kumppanuusvideot
Joskus video on liian iso panostus yksin toteutettavaksi. Sopivan kumppanin kanssa kuluja saa jyvitettyä usealle toimijalle, ja hyöty tuplaantuu. Jaa näitä videoita yhdistyksen ja kumppanin verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa ja sähköpostitse.

9. Videokampanjat
Luo jäsenhankintakampanjoita, jotka keskittyvät videoihin ja jakavat niitä eri kanavissa. Hyödynnä erilaisia mainostaktiikoita, kuten maksettua mainontaa, yhteistyökumppaneiden jakamista, kilpailujaja orgaanista jakoa, saadaksesi videolle mahdollisimman suuren näkyvyyden.

10. Jäsenhankintakilpailut
Valjasta jo mukana olevat jäsenet osaksi jäsenhankintaa leikkimielisten kilpailujen avulla. Jäsenten on helppo jakaa videota omille verkostoilleen esimerkiksi sosiaalisen median kanavien kautta. Mukaan voi laittaa omat suosituksensa tai kokemuksensa viestin tehostamiseksi.

Tällä tavoin voit varmistaa, että videon sisältö tavoittaa mahdollisimman laajan yleisön ja houkuttelee uusia jäseniä yhdistykseen tai ammattiliittoon.

Ota yhteyttä

Puhelinnumero: 050 371 2767

Sähköposti: tiedustelut@tussitaikurit.fi

Tietosuojaseloste