Vinkkejä Youtuben käyttöön

YouTube on maailman suurin videoiden jakamiseen tarkoitettu alusta. Yksinkertaisten ohjeiden avulla pääset alkuun. Kiinnitä huomiota laadukkaan videon lisäksi siihen, että optimoit videot hakukoneita varten ja että analysoit videoidesi suorituskykyä.

Lisätäksesi videon YouTubeen, seuraa näitä yksinkertaisia ohjeita.

1. Siirry YouTubeen
Avaa verkkoselain ja siirry YouTubeen osoitteessa youtube.com.
Varmista, että olet kirjautunut sisään Google-tililläsi.

2. Luo tai valitse kanava
Jos sinulla ei vielä ole YouTube-kanavaa, sinua pyydetään luomaan se. Voit luoda kanavan seuraamalla YouTuben ohjeita. Jos sinulla on jo kanava, varmista, että olet kirjautunut oikealle kanavalle.

3. Lataa video
Napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa kameraikonia, jossa on ”+”-merkki, ja valitse sitten ”Lataa video”. Tämä avaa uuden sivun, jossa voit vetää ja pudottaa videon tai valita latausvaihtoehdon videon lataamiseksi tietokoneeltasi.

4. Valitse video
Valitse video, jonka haluat ladata tietokoneeltasi, ja napsauta ”Avaa”.

5. Täytä videon tiedot
Anna videollesi otsikko ja kuvaus. Käytä selkeitä ja kuvaavia termejä, jotka auttavat ihmisiä löytämään videosi. Valitse yksi YouTuben ehdottamista pikkukuvista tai lataa oma. Pikkukuvan tulisi olla houkutteleva ja edustaa videon sisältöä. Lisää avainsanoja tai tunnisteita, jotka kuvaavat videon sisältöä ja auttavat sitä näkymään hakutuloksissa.

6. Valitse yksityisyysasetukset
Voit valita videon yksityisyysasetuksista ”Julkinen”, ”Ei listattu” tai ”Yksityinen”. ”Julkinen” tarkoittaa, että kuka tahansa voi nähdä videosi. ”Ei listattu” tarkoittaa, että vain henkilöt, joilla on linkki, voivat katsoa videon. ”Yksityinen” tarkoittaa, että vain tietyt käyttäjät, jotka olet määrittänyt, voivat katsoa videon.

7. Julkaise video
Kun olet valmis, napsauta ”Julkaise” ladataksesi videon YouTubeen.
Videon latauduttua saat linkin, jonka voit jakaa.

8. Videon tekstitystiedoston (SRT-tiedosto) käyttö
Kun olet kirjautunut YouTube-tilillesi ja lataat videon, valitse videon asetukset ja siirry ”Tekstitys ja tekstityskielet” -välilehteen. Valitse sitten ”Lisää tekstitykset” ja lataa SRT-tiedosto. Samaan videoon voi ladata useita SRT- tiedostoja, jolloin katsoja voi valita myös käyttämänsä tekstityksen kielen. Kun olet ladannut SRT-tiedoston YouTubeen, muista mainita videon kuvauksessa, että tekstitykset ovat saatavilla, jotta katsojat tietävät niiden olemassaolosta ja voivat hyödyntää niitä halutessaan. Esimerkiksi: ”Tekstitys saatavilla suomeksi ja englanniksi. Subtitles available in Finnish and English.” Kiinteällä tekstillä olevaa videota, ns. poltettua tekstitystä ei suositella käytettäväksi YouTubessa tai muissa toistopalveluissa, sillä silloin katsoja ei halutessaan saa klikattua tekstitystä pois. Joissain tilanteissa, kuten tapahtumissa ja messuilla, kiinteä tekstitys voi kuitenkin tulla tarpeeseen.

9. Seuraa ja optimoi
Seuraa videon suorituskykyä YouTube Analyticsin avulla ja tee tarvittaessa muutoksia parantaaksesi näkyvyyttä. Käytä avainsanoja otsikoissa, kuvauksissa ja tageissa parantaaksesi videoidesi löydettävyyttä hakukoneissa.

Ota yhteyttä

Puhelinnumero: 050 371 2767

Sähköposti: tiedustelut@tussitaikurit.fi

Tietosuojaseloste