Tussitaikurit hakee piirtäjää

Tussitaikurit Oy toi piirrosvideot Suomeen vuonna 2012 ja on nyt Suomen johtava piirrosvideoiden tekijä. Asiakkaitamme ovat yritykset startupeista suuryrityksiin, julkinen sektori sekä kolmannen sektorin toimijat. Haemme nyt tiimiimme Tampereelle uutta piirtäjää.

Mitä työssä tehdään?

Toimit tiiviinä osana projektiryhmää. Piirtäjänä vastaat siitä, miltä piirrosvideo näyttää. Pystyt toteuttamaan mahdottomiltakin kuulostavia ideoita ja omista ideoista luopuminen ei tuota sinulle tuskaa. Piirtämisen lisäksi videon tekemiseen kuuluu paljon muutakin, kuten asiakaspalavereita, käsikirjoittamista sekä ideointia muun työryhmän kanssa.

Piirrosvideoiden lisäksi piirtäjän työhön kuuluu myös kuvitustöiden tekeminen. Lisäksi valitusta henkilöstä riippuen tehtäviin voi kuulua myös muihin tuotteisiin liittyviä töitä sekä osallistuminen tuotekehitykseen.

Mitä sinun pitäisi osata?

Piirrosvideossa asiat kerrotaan pelkistäen. Pystyt tarvittaessa mukauttamaan piirtotyyliäsi ja osaat tehdä yksinkertaista, mutta kaunista.

Huippuja juttuja ja eräänlaisia vaatimuksia olisivat seuraavat:

 • Kokemus. Olet kokenut piirtäjä ja olet opiskellut alaa tai piirtänyt työksesi.
 • Pelisilmä. Kun asiakas kysyy tai pyytää jotain hassua tai täysin uutta – tai kollega yhtä hyvin – osaat soveltaa meidän käytäntöjämme ja yleistä kaupunkilaisjärkeä viisaasti kuhunkin tilanteeseen.
 • Osaat nauraa itsellesi. Teet välillä virheitä, teet huonoa ja sitten annat palaa uudella innolla! Tärkeily tai liiallinen herkistely eivät istu meidän toimintaamme.
 • Nöyryys. Teemme korkealaatuisia videoita muun muassa Suomen suurimmille yhtiöille ja muille organisaatioille sekä ulkomaille, mutta kaiken toimintamme ytimessä on nöyryys. Haluamme olla joka päivä parempia. Kuuntelemme asiakasta korvat auki, ja vaikka olisimme joskus mielestämme oikeassa, etsimme sen vielä paremman tavan toimia.
 • Pitkämielisyys ja loputon ystävällisyys. Joskus hommat menevät jotenkin muuten kuin putkeen. Jaksat keskustella, pyytää, auttaa ja opastaa ystävällisesti myös silloin.
 • Siisti käsi. Videoillamme näkyy piirtäjän käsi, joten sen täytyy olla edustava.

Mitä muuta?

Alla olevista taidoista ja kokemuksista on hyötyä, mutta ne eivät ole vaatimuksia. Opetamme siis asiat. Alla on pientä ennakkomakua siitä, mitä työssä tarvitsee ja mitä tulet oppimaan.

 • Visuaalinen kerronta. Sinulla on kokemusta kuvan ja tekstin yhdistämisestä tarinoiksi.
 • Luova kirjoittaminen. Kirjailija ei tarvitse olla, mutta et pelkää luonnostella tekstejä. Kirjoitat käsikirjoitusten luonnoksia ja muokkaat niitä eteenpäin.
 • Videoiden tekeminen. On plussaa, jos tiedät jotakin videoiden tekemisestä.
 • Kyky improvisoida. Kaikkia tilanteita ei voi ennakoida, mutta kaikista voi selvitä.
 • Korkeakoulutus. Asiakkaamme ostavat videoita konseptuaalisesti vaativien asioiden viestimiseen, ja tilaajina on usein korkeakoulutuksen saaneita ihmisiä. Korkeakoulutus on siksi käytännössä tarpeellinen.

Osaat käyttää sujuvasti seuraavia työkaluja

 • Adobe Photoshop
 • Adobe Illustrator

Työkalut, joiden osaaminen on plussaa

 • Adobe InDesign
 • Adobe After Effects tai muu animointityökalu
 • Affinity Designer

Mitä me tarjoamme?


Vakituisen työsuhteen. Täydet työtunnit ja joskus vähän ylikin. Railakkaan porukan. Mahdollisuuden tehdä maailmanluokan tuotetta. Asiallisen kuukausipalkan ja työsuhde-edut. Töiden aloitus sopimuksen mukaan, mutta ihanteellisesti jo maaliskuun alussa.

”Mystiset Tussitaikurit” kertoo miten piirrosvideoita tehdään.

Lähetä hakemus

Lähetä meille hakemus, kirjallinen CV, ja linkki portfolioosi viimeistään 24.1.2022

Videohakemukset katsotaan ensimmäisinä, ja niissä haluamme ensisijaisesti nähdä ja kuulla sinut sellaisena kuin olet. Laita hakemukseen mielellään tiedot 1–3 henkilöstä, joiden kanssa olet tehnyt hommia ja joilta voisimme kysyä sinusta.

Tehtävässä aloituspalkka on 1800 € – 2300 € riippuen valittavan hakijan kokemuksesta. Kerro hakemuksessasi, millaista palkkatasoa tavoittelet. Voit myös ilmoittaa kaksi lukua: aloituspalkan, jolla voit kuvitella tulevasi meille, sekä tavoitetason, johon haluat päästä.

Tiedustelut ja hakemukset: piirtajahakemukset@tussitaikurit.fi

Emme ota vastaan puhelintiedusteluja, mutta vastaamme mielellämme sähköpostikysymyksiin.